Wat komt er allemaal kijken bij een woningontruiming?

Woningontruiming is vaak fysiek en mentaal heftig

Bij het leeghalen van een woning komt heel wat kijken. Zowel fysiek als mentaal kan dat best heftig zijn. Bijvoorbeeld wanneer u fysieke ongemakken heeft, wanneer u nog veel te regelen heeft voor uw verhuizing of emigratie, of wanneer u onlangs een dierbare heeft verloren. Dan kan het prettig zijn om een bedrijf in woningontruiming in te schakelen. Een professioneel bedrijf is zuinig op uw spullen en luistert naar uw wensen. In dit blog vertellen wij u meer over wat er allemaal komt kijken bij een woningontruiming.

Mogelijke werkzaamheden

Een woningontruiming is vaak niet alleen fysiek en mentaal zwaar. Er komen vaak ook onverwachte zaken aan het licht, waardoor een woningontruiming meer tijd kost dan u van tevoren denkt. Wanneer u professionals in woningontruiming inhuurt, zullen zij de woning op tijd en bezemschoon voor u opleveren. In overleg kunnen zij vaak ook andere zaken uit handen nemen, zeker wanneer een woningbouwvereniging of -corporatie extra eisen stelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken als:

 • Schroeven en pluggen verwijderen
 • Gaatjes dichten
 • Hang- en sluitwerk repareren
 • Schilderen
 • Schoonmaken

Spoed woningontruiming

Het is mogelijk dat u opeens met spoed een woning moet ontruimen. Bijvoorbeeld omdat de woning van een overleden dierbare snel moet worden leeggehaald, omdat de verhuishulp die u had geregeld plotseling afzegt of omdat er onverwachte ontwikkelingen zijn bij uw emigratie. Ook dan biedt een professioneel bedrijf in woningontruiming uitkomst. Er zijn bedrijven die 24/7 bereikbaar zijn en vaak dezelfde dag nog kunnen langskomen om de klus te bekijken. In veel gevallen kan de woning binnen een week worden ontruimd.

Professional inschakelen

Wilt u binnenkort een woning leeghalen? Of weet u niet hoe u uw woning op tijd op kunt leveren? Schakel dan een professioneel bedrijf voor woningontruiming in. Zij kunnen u volledig ontlasten en houden rekening met uw wensen. Neem contact op met het bedrijf van uw keus en vraag naar de mogelijkheden.

Heeft u onlangs succesvol een woningontruiming afgerond in samenwerking met een professional? Laat ons uw ervaring weten via het contactformulier.

Je smarthome verhuizen: zo doe je dat

Verhuizen is niet wat het geweest is

Vroeger gebeurde een verhuizing in een weekend. Je pakt wat spullen in, haalt je meubels uit elkaar en laadt ze in de verhuiswagen. Op de volgende bestemming laad je alles uit en monteer je het weer aan elkaar. Dat was het! Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een slimme woning. Een huis met talloze elektronische elementen, zonnepanelen en laadpalen die samenwerken. Wat als je al maanden bezig bent geweest om al deze elementen aan je behoeften aan te passen? In deze blog vertellen we hoe je deze elementen kunt verhuizen, zodat zelfs je laadpaal mee kan!

Dit doe je tijdens het verhuizen

Afhankelijk van het type systeem dat je hebt geïnstalleerd in je woning, kunnen bepaalde aspecten onlosmakelijk met het huis verbonden zijn. In deze gevallen moet je afscheid nemen van een deel van je technologie, zodat je dit weer kan steken in je nieuwe woning. Om misverstanden en verwarring te voorkomen, moet je tijdens de verhuizing zorgen voor:

 • Een lijst van alle apparaten die je gebruikt
 • Schakel de beheerderstoegang van je apparaten uit
 • Als je apparaten achterlaat, zet ze dan terug naar de fabrieksinstellingen
 • Schakel experts in om grotere apparaten te verhuizen, zoals een laadpaal

Opnieuw installeren

Verhuizen heeft ook positieve kanten. Wat is een beter moment om je slimme huis te configureren dan wanneer je voor het eerst naar een nieuwe plek verhuist? Als je klaar bent om verder te gaan waar je was gebleven, of als je opnieuw begint, controleer dan eerst de compatibiliteit van je apparaten met die in je nieuwe huis. Zorg er ook voor dat de toegangsrechten van alle vorige eigenaren zijn uitgeschakeld. Maak van tevoren een plan hoe je de apparaten wilt plaatsen en waar de bedrading komt. Zo bespaar je veel tijd en ziet je huis er in één klap super goed uit.

Alles in één

Als je jezelf hoofdpijn wilt besparen, ga dan voor een slimme hub om al je apparaten te beheren. Zo zijn er meerdere plug-and-play installaties beschikbaar waarmee je binnen no-time aan de slag kunt.

Heb jij nog tips over het verhuizen van een smarthome? Laat het ons weten via het contactformulier!

Woningontruiming in Hillegom? Lees onze handige tips!

ontruiming hillegom

Een woning ontruimen in Hillegom

Er zijn verschillende redenen dat er een woningontruiming in Hillegom nodig is. Wanneer u bijvoorbeeld verhuist naar een nieuwe woning of wanneer er een
seniorenwoning ontruiming moet plaatsvinden na het overlijden van een dierbare. Maar hoe pakt u zo’n woningontruiming aan? In dit blog geeft Ontruimwoningen u een aantal handige tips!

Tip 1: Schakel een professional in

Het ontruimen van een woning kan zowel fysiek als mentaal een hele klus zijn. Zeker als de woning ontruimt moet worden omdat bijvoorbeeld de huur niet op tijd is betaald, een dierbare is overleden of dat er een conflict is ontstaan met de verhuurder. Maar ook wanneer u uw woning gaat verlaten omdat u een nieuw huis hebt gevonden of gaat samenwonen, is het ontruimen van een woning een hele klus. Gelukkig kunt u de hulp inschakelen van een professioneel ontruiming bureau dat u vakkundig en snel helpt bij uw woningontruiming in Hillegom. Kies een bedrijf dat discreet en respectvol met de ontruiming omgaat en die ook extra werkzaamheden uitvoert zoals het verwijderen van tapijt of gordijnen. Op deze manier kost de woningontruiming u zo min mogelijk stress.

Tip 2: Bepaal wat er met de spullen moet gebeuren

Woningen dienen vrijwel altijd bezemschoon te worden opgeleverd. Het is daarom handig als u voor de ontruiming al heeft bepaald wat er met de inhoud van de woning moet gebeuren. Welke spullen wilt u houden, welke mogen er naar de kringloop en wat kan er gerecycled worden? Geef dit voorafgaand aan de ontruiming door aan de ontruimers zodat zij efficiënt te werk kunnen gaan.

Tip 3: Maak een planning

Door een goede planning te maken van alle activiteiten rondom de ontruiming weet u zeker dat u niet in tijdnood komt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het selecteren van een geschikt ontruiming bureau
 • Bepalen wat er met alle spullen moet gebeuren
 • Het opzeggen van diensten zoals de glazenwasser, schoonmaakservice, internet en televisie
 • De sleuteloverdracht regelen
 • Meterstanden opnemen

Met deze tips gaat u goed voorbereid de woningontruiming tegemoet!

Verhuizen? Vergeet deze dingen niet te doen!

Tips wanneer je een woning gaat verlaten

Ga jij binnenkort je woning verlaten? Dan is het belangrijk dat je je woning netjes achter laat voor de volgende bewoners. Door een professioneel ontruimingsbedrijf in te schakelen ben jij verzekerd van een woningontruiming zonder stress. In dit blog verteld Ontruimingwoningen je graag meer over zaken die je niet moet vergeten bij een woningontruiming of verhuizing.

Schakel een professioneel ontruimingsbedrijf in

Door gebruik te maken van de diensten van een professioneel ontruimingsbedrijf weet je zeker dat je de woning naar tevredenheid van de woningcorporatie, de makelaar en/of de volgende bewoners op zult leveren. Je bespaart jezelf een heleboel tijd en moeite door via internet op zoek te gaan naar een ontruimingsbedrijf bij jou in de buurt.

Maak foto’s

Je kent het wel: je bent druk met de verhuizing en als je halverwege bent bedenk je ineens dat het wel leuk zou zijn om een aantal foto’s te maken van je oude woning. Helaas is nu de helft van je meubels al ingepakt. We zijn altijd geneigd om op vakantie veel foto’s te maken, maar thuis doen we dat toch wat minder. Toch is het later hartstikke leuk om foto’s van je oude huis terug te kunnen kijken. Ook tijdens de verhuizing is het leuk om een paar foto’s te maken.

Over te nemen spullen

Willen de volgende bewoners van de woning graag een aantal spullen van je overnemen? Vergeet dan niet om dit duidelijk te communiceren naar je ontruimingsbedrijf. Zo voorkom je dat er per ongeluk spullen worden afgevoerd die hadden moeten blijven staan. Het is natuurlijk wel zo netjes om je spullen netjes achter te laten voor de volgende bewoners, haal er daarom vlak voor vertrek nog even een poetsdoekje overheen.

Vergeet de meterstanden niet op

Laat op tijd aan de leveranciers van het gas, water en licht weten dat je gaat verhuizen. Op de dag dat je de woning verlaat is het belangrijk om even een foto te maken van de meterstanden. Zo voorkomen je rekeningen in de toekomst.

Extra sleutels

Heb jij een extra sleutel van je woning afgegeven bij een vriend, familielid of bij de buren? Haal deze dan op zodat je alle sleutels weer kunt inleveren bij de makelaar, de woningcorporatie of de nieuwe bewoners. Het ophalen van de sleutels is ook een uitgelezen moment om aan de buren te laten weten dat je gaat verhuizen.

Binnenkort een woningontruiming in Haarlemmermeer? Lees dit blog!

Woningontruiming Haarlemmermeer

Zo vindt u een expert voor uw woningontruiming in Haarlemmermeer

Dient er een woningontruiming in Haarlemmermeer plaats te vinden? En wilt u weten hoe u de juiste expert inzet? Lees dan dit blog! Een woningontruiming is voor u wellicht geen dagelijks gebeuren. Tevens kan dit voor veel emoties zorgen. Misschien heeft u de huur niet tijdig kunnen betalen, is er sprake van een overlijden van een dierbare of is er een geschil met uw verhuurder. Dit zijn akelige situaties, waar ook veel tijdsdruk bij komt kijken. Hoe schakelt u snel een expert voor de woningontruiming in Haarlemmermeer in? Lees snel verder.

Een specialist inschakelen

Uw woningontruiming in Haarlemmermeer zelf uitvoeren, is wellicht een lastige klus. Gelukkig kan een professioneel ontruimingsbedrijf snel uw woningontruiming verrichten. Dit op een zorgvuldige en respectvolle wijze. Ga na op de website of het bedrijf reviews van eerdere klanten heeft. Zo kunt u precies zien hoe zij de diensten van het ontruimingsbedrijf ervaren hebben.

Kies voor de beste service

De woningontruiming in Haarlemmermeer moet uiteraard vlekkeloos verlopen. Maak daarom de keuze voor een bedrijf dat u de beste service kan bieden. Voordat de ontruiming plaatsvindt, dient altijd een gesprek plaats te vinden. Zo kunnen de werkzaamheden goed worden afgestemd. Kies voor een bedrijf dat een heldere offerte op kan stellen. U voorkomt hiermee dat spullen zonder uw goedkeuring worden weggegooid. Kies een bedrijf met een persoonlijke benadering. Zo weet u zeker dat de woningontruiming op de juiste wijze plaatsvindt.

Uw spullen doneren of verkopen?

Bij bijna elke woningontruiming in Haarlemmermeer dient de woning geheel kaal te worden opgeleverd. Soms moet er dan ook een nieuwe bestemming gezocht worden voor uw spullen. Wenst u spullen te behouden? Of wilt u bepaalde goederen verkopen of doneren? Maak hier een keuze in en leg deze vast met het ontruimingsbedrijf. Er zijn ook ontruimingsbedrijven die de nog bruikbare meubels van u kunnen over kopen. Zo kunt u zelfs kosten besparen op uw ontruiming en hoeft u niet zelf meer naar een bestemming voor uw spullen te zoeken.

Zet een expert in voor uw woningontruiming in Haarlemmermeer

Wij raden het u zeer aan een expert in te zetten voor uw woningontruiming in Haarlemmermeer. Zoek op internet naar een ontruimingsbedrijf bij u in de buurt. Vaak weet het ontruimingsbedrijf ook naar welke plek zij uw niet meer gewenste goederen kunnen brengen. Een ontruimingsbedrijf dat over een ruime ervaring beschikt, is de beste keuze indien u een vlekkeloze woningontruiming in Haarlemmermeer wenst. Wij wensen u veel succes!

Een seniorenwoning ontruimen, hoe werkt dat?

Wanneer u een seniorenwoning moet laten ontruimen

Moet u een seniorenwoning ontruimen omdat uw dierbare is overleden? Of omdat de senior gaat verhuizen naar een andere woning? Dan kan een professioneel bedrijf in woningontruimingen u hierbij ondersteuning bieden. Uiteraard wenst u dat de woningontruiming op een respectvolle, zorgvuldige en discrete wijze plaatsvindt. Een ontruimingsbedrijf kan de woning vakkundig en snel ontruimen, zodat deze snel weer klaar is voor de verhuur of verkoop. In dit blog vertellen wij wat er gebeurt wanneer u een seniorenwoning door een ontruimingsbedrijf laat ontruimen.

Werkwijze bij het ontruimen van een seniorenwoning

Wilt u een seniorenwoning laten ontruimen na een overlijden? Of de woning laten ontruimen door een verhuizing? Een overlijden is een nare gebeurtenis, waarbij veel emoties komen kijken. Een goed ontruimingsbedrijf gaat hier respectvol mee om. Vaak kan binnen 1 dag de woning al geheel ontruimd zijn. Wat achterblijft en nog bruikbaar is, en wat u zelf niet wenst te gebruiken, wordt met uw goedkeuring aan stichtingen geschonken. De onbruikbare goederen zullen naar de afvalverwerker worden gebracht. Het is tevens mogelijk een opleveringsschoonmaak te laten uitvoeren door het ontruimingsbedrijf. Hierbij worden schroeven en lampen verwijderd, de gaten dichtgemaakt en herstelwerkzaamheden uitgevoerd. En wist u dat het inschakelen van een ontruimingsbedrijf helemaal niet duur hoeft te zijn? Er zijn diverse ontruimingsbedrijven die scherpe tarieven hanteren voor de ontruiming van de seniorenwoning.

De seniorenwoning klaar maken voor de verhuur of verkoop

Wanneer u een seniorenwoning laat ontruimen, kan het ontruimingsbedrijf deze ook direct klaar maken voor de verkoop of verhuur. Zo kunnen zij een algehele woningrenovatie verrichten. Hierbij worden nieuwe keukens en badkamers geplaatst en worden eveneens loodgieterswerkzaamheden verricht. Ook kunnen zij de woning geheel schoonmaken en technische werkzaamheden en reparaties op zich nemen. Indien de senior gaat verhuizen, kan het ontruimingsbedrijf tevens de verhuizing verzorgen. Hierbij worden de bezittingen na de ontruiming in een opslagplaats bewaard of direct verhuisd naar de nieuwe woning van de senior. Dit alles gebeurt in goed overleg met u.

Seniorenwoning ontruimen? Schakel een ontruimingsbedrijf in!

Wenst u spoedig een seniorenwoning te laten ontruimen? Maak dan gebruik van de vakkundige hulp van een ontruimingsbedrijf. Zo weet u zeker dat de ontruiming op een snelle doch zorgvuldige wijze plaatsvindt. Ga te rade via Google en kijk welk ontruimingsbedrijf zich in uw omgeving bevindt en hoe deze staat aangeschreven. Wij wensen u veel succes bij het kiezen van een geschikt ontruimingsbedrijf voor het ontruimen van de seniorenwoning!

Woningontruiming Amsterdam

Tips voor een probleemloze woningontruiming Amsterdam

Heb je te maken met een woningontruiming in Amsterdam? Dan kan dit een ingrijpende gebeurtenis zijn. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de woning ontruimd moet worden. Zo kan het zijn dat de woning moet worden leeggemaakt na overlijden van een dierbare of omdat je ouders verhuizen naar een verpleeg- of verzorgingshuis. Het maakt niet uit wat de reden is; onze tips kunnen je een helpende hand bieden.

Bij een ontruiming hebben de spullen die achterblijven een emotionele waarde. Als je alles zelf doet, kan het ontruimen dan ook veel tijd kosten. De een wilt het huis snel leeghalen, terwijl de ander hier weer erg veel moeite mee heeft. Wij geven je wat tips om de woningontruiming in Amsterdam probleemloos te laten verlopen.

Tip 1: Neem geen overhaaste beslissingen

Denk van tevoren goed na over wat er met de inboedel en het huis moet gebeuren. Neem dus geen overhaaste beslissingen. De wettelijke opzegtermijn van een huurhuis is maximaal zes maanden na overlijden. Haal het huis niet op het laatste moment leeg, maar verspreidt de taken gedurende deze periode.

Tip 2: Wijs iemand aan als coördinator

Wijs een familielid of vriend aan als coördinator van de woningontruiming in Amsterdam. Je voorkomt dan dat taken niet worden uitgevoerd of juist dubbel worden gedaan.

Tip 3: Bekijk de administratie

Bekijk de administratie en ga na wat er allemaal geregeld moet worden. Hierbij kan je denken aan het opzeggen van:

 • Abonnementen
 • Openstaande leningen
 • De hypotheek of de huur
 • Lidmaatschappen
 • Verzekeringen

Breng de administratie goed in kaart en voorkom onnodige kosten door zaken direct stop te zetten.

Tip 4: De huur opzeggen of het huis verkopen

Gaat het om een koopwoning? Schakel dan direct een makelaar in. Deze kan je vertellen hoe je de woning snel klaarmaakt voor de verkoop.

Tip 5: Verdeel de inboedel

In de woningontruiming zelf gaat de meeste tijd zitten. Loop voor de ontruiming eerst door het huis en kijk wie welk object wil hebben. Het beste is om met labels te werken. Je kunt de spullen die naar een andere locatie moeten dan labelen. Iedereen ziet dan direct waar de spullen heen moeten. Wanneer je een ontruimingsbedrijf inschakelt voor de woningontruiming dan zien de ontruimers direct waar de spullen heen moeten.

Tip 6: Ontruimingsbedrijf voor de woningontruiming Amsterdam

Schakel een ontruimingsbedrijf in voor de woningontruiming Amsterdam. Dit ontneemt je veel stress. Een ervaren ontruimingsbedrijf helpt je namelijk tijdens deze moeilijke fase. De verhuizers begeleiden je tijdens het leeghalen van de woning. Bovendien kunnen de spullen dan in één keer naar de plaats van bestemming worden verhuisd. Een ontruimingsbedrijf plaatst de inboedel in de verhuiswagen en brengt deze veilig naar de locatie(s). Dankzij de hulp van een ontruimingsbedrijf is een woningontruiming snel en probleemloos geregeld.

4 tips voor snelle woningontruiming

Woningontruiming? Hoe pak je dat aan

Ga je binnenkort verhuizen? Of wil je om een andere reden een woning laten ontruimen in Den Haag? Dan kun je van tevoren al veel doen. Als voorbereiding op de woningontruiming is het belangrijk dat je al goed hebt nagedacht over de spullen in je woning. Een goede voorbereiding is immers het halve werk! Met deze tips kun jij je spullen goed ordenen voor de woningontruiming in Den Haag.

Tip 1: koop voldoende dozen

Koop van tevoren voldoende dozen. Niets is zo vervelend als tien keer teruggaan naar de winkel voor extra dozen als je aan het opruimen bent. Je kunt dus beter te veel dan te weinig verhuisdozen hebben. En met de bon kun je het teveel aan dozen vaak weer terugbrengen.

Vind je het moeilijk om een schatting te maken? Dan raden wij je aan om 50 verhuisdozen aan te schaffen en te kijken hoe ver je komt met inpakken. Als dit er te weinig zijn, kun je altijd nog een keer terug naar de winkel gaan en nog een keer hetzelfde aantal kopen. Je weet dan zeker er je voorlopig niet meer terug hoeft om extra dozen te kopen.

Tip 2: Label de dozen met gekleurde stickers

Niet alle spullen kunnen weg. Sommige spullen wil je houden, verkopen of doneren. Label de dozen dan ook met gekleurde stickers. Zo weten de ontruimers of de spullen in een doos weg kunnen of mee moeten naar je nieuwe woning of de opslagplaats. Bij het labelen van de dozen kun je gebruikmaken van het volgende systeem:

 • Groen: bewaren
 • Geel: verkopen of doneren
 • Rood: weggooien

Heeft een doos een groen label? Geef dan op de doos aan op welke plek deze thuishoort, zoals de keuken, woonkamer of slaapkamer. Bij het uitladen kun je een doos dan direct op de goede plek zetten.

Tip 3: Prop de dozen niet te vol

Prop de dozen niet helemaal vol. Je kunt ze dan niet meer tillen. Het kost veel meer tijd om een zware doos te tillen dan 10 lichte dozen. Bovendien voorkom je dan ook dat de spullen beschadigd worden.

Tip 4: Schakel een ontruimingsbedrijf in

Natuurlijk moeten de spullen ook verhuisd of weggebracht worden. Hier kun je een gespecialiseerd bedrijf voor inschakelen, zoals een ontruimingsbedrijf dat een woningontruiming in Den Haag kan uitvoeren. Het voordeel is dat een ontruimingsbedrijf je woning binnen een dag ontruimt. Dit levert je dus veel tijd op en zorgt voor veel minder stress.

Spoedverhuizing: waar moet u op letten?

Spoedverhuizing? Schakel een erkend verhuisbedrijf in

U staat er waarschijnlijk normaal gesproken niet bij stil; maar het kan zomaar gebeuren dat u ineens met spoed moet verhuizen uit uw woning of uw bedrijf. Er is bijvoorbeeld sprake van storm- of brandschade. Of er is een overstroming geweest, waardoor u uw pand halsoverkop moet verlaten. Of de huur is plotseling opgezegd… Kortom: er zijn legio onvoorziene oorzaken te bedenken die ervoor zorgen dat u zomaar ineens moet verhuizen naar een andere locatie. In zo’n geval is haastige spoed alleen goed als u hiervoor een NIWO-gecertificeerd verhuisbedrijf inschakelt. Dat is in zo’n stressvolle periode in ieder geval een zorg minder.

Voor- en nadelen van met spoed verhuizen

Een snelle verhuizing kent zowel voor- als nadelen. Helaas zijn de voordelen schaars. Een van de voordelen van een spoedverhuizing is vooral dat uw inboedel al binnen enkele dagen in uw andere pand staat en daarmee is veiliggesteld. U kunt dan ook snel uw spullen rangschikken en uw woning of bedrijfspand inrichten. Helaas hebben de nadelen van verhuizen met spoed de overhand. Door de snelle verhuizing, is er weinig tijd voor nauwkeurigheid. U heeft namelijk ineens erg veel zorgen aan uw hoofd, waardoor u dingen over het hoofd kunt zien. Houd er ook rekening mee dat een spoedverhuizing vaak duurder is dan een gewone verhuizing. Een verhuisbedrijf moet dan met spoed extra verhuizers en materieel inschakelen. En in het het weekend is het vaak nog iets duurder. Ga daarom eens in gesprek met uw verhuisbedrijf om een scherp verhuistarief af te spreken.

Tips en trucs bij een spoedverhuizing

Waar moet u beslist op letten als u onverhoopt voor een spoedverhuizing komt te staan? Ten eerste: raak niet in paniek! Uw verhuisbedrijf zorgt er altijd voor dat uw verhuizing tot een goed einde wordt gebracht. Daar kunt u op vertrouwen. Dat is in ieder geval een zorg minder. En dat geeft u ook de ruimte om uw hoofd koel te houden en u te richten op de hoofdzaken. Door een gespecialiseerd verhuisbedrijf in te schakelen, weet u zeker dat uw spullen in goede handen zijn. Zorg er in elk geval voor dat u voor uzelf een checklist maakt. Door te noteren wat u straks snel weer nodig heeft, heeft u na de verhuizing uw huishouden of bedrijf weer snel op orde.

Verhuizen naar uw nieuwe pand

Als u een erkend verhuisbedrijf heeft ingeschakeld, kunt u ervan op aan dat u spullen veilig en snel bij uw nieuwe pand arriveren. Eenmaal in uw nieuwe pand is het raadzaam om de verhuizers op weg te helpen door hen te vertellen waar u uw spullen wilt hebben staan. Dat scheelt achteraf een hoop gedoe. Controleer vooral ook of er in de haast eventueel spullen zijn beschadigd tijdens het vervoer. Het enige dat u daarna nog hoeft toe doen, is het uitpakken van de verhuisdozen en het langzaamaan inrichten van uw nieuwe woning of bedrijfspand. Kortom: u heeft eigenlijk geen tijd om tegen een spoedverhuizing op te zien. Voordat u het weet, zit het erop en bent u weer helemaal ‘back in business’.

Wat te doen bij een woningontruiming in Haarlem?

Woningontruiming Haarlem

Een woning ontruimen in Haarlem is allesbehalve een leuke klus, maar soms heeft u geen keus. Naast dat het een vervelende klus is, is het ook behoorlijk tijdrovend. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om een seniorenverhuizing of een klein huis leeghalen. Weet u eigenlijk al wat u met alle inboedel kunt doen die niet mee kan naar het nieuwe huis? En wat houdt bezemschoon opleveren eigenlijk in? In dit blog leest u zinvolle informatie over woningontruiming.

In welke situaties moet er een huisontruiming uitgevoerd worden?

Een huis moeten leeghalen in Haarlem, daar is soms een simpele reden voor, maar soms speelt er een pijnlijke situatie die vraagt om een woningontruiming. Een seniorenverhuizing is bijvoorbeeld een veelvoorkomende reden voor woningontruiming. Minder leuke situaties zijn een huisontruiming door huurachterstand of na het overlijden van een dierbare. In deze laatste situaties komt het vaak onverwachts en moet u snel handelen. Het kan dan prettig zijn om de woningontruiming uit te besteden aan een betrouwbaar bedrijf.

Wat moet u doen als u een huis moet leeghalen in Haarlem?

De woning die ontruimd moet worden, wordt later verkocht of verhuurd. Bij een huisontruiming in Haarlem is het dus uw taak ervoor te zorgen dat de woning netjes wordt achtergelaten. Dit wordt ‘bezemschoon opleveren’ genoemd. Wat houdt dit precies in? Bezemschoon opleveren betekent grofweg dat:

 • Alle inboedel (meubels en persoonlijke bezittingen) uit de woning gehaald wordt
 • Keuken, badkamer, wc en afvoerputje zijn schoongemaakt en vrij zijn van kalk
 • Muren en/of inbouwkasten vrij zijn van lijmresten of stickers
 • Inbouwkasten en -apparatuur schoon zijn
 • Alle afvalbakken leeg en schoon zijn
 • De vloeren zijn stofgezogen of geveegd
 • Vensterbanken, ramen en kozijnen schoon zijn
 • Balkon en/of dakterras moeten schoon en leeg zijn

Wilt u weten of u het goed heeft gedaan, vraag uzelf dan af hoe u de woning zou willen aantreffen als het uw nieuwe huis zou zijn. Controleer trouwens altijd het koop- of huurcontract of hier nog specifieke eisen in vermeld staan voor het opleveren. Zo krijgt u achteraf niet een boete omdat u het niet goed hebt gedaan.

Waar kan de inboedel naar toe na een woningontruiming in Haarlem?

Na een woning leegruimen moet u nog een plek vinden voor de inboedel. Velen brengen alles naar de stort, maar dat is eigenlijk zonde. Kringloopwinkels in Haarlem nemen graag spullen van u over die nog in goede staat zijn. Zo kunnen mooie meubels een tweede leven krijgen bij een nieuwe eigenaar. Het is daarom zinvol om zoveel mogelijk te doneren aan een goed doel.