Ga naar hoofdinhoud

Verhuizen? Vergeet deze dingen niet te doen!

Tips wanneer je een woning gaat verlaten

Ga jij binnenkort je woning verlaten? Dan is het belangrijk dat je je woning netjes achter laat voor de volgende bewoners. Door een professioneel ontruimingsbedrijf in te schakelen ben jij verzekerd van een woningontruiming zonder stress. In dit blog verteld Ontruimingwoningen je graag meer over zaken die je niet moet vergeten bij een woningontruiming of verhuizing.

Schakel een professioneel ontruimingsbedrijf in

Door gebruik te maken van de diensten van een professioneel ontruimingsbedrijf weet je zeker dat je de woning naar tevredenheid van de woningcorporatie, de makelaar en/of de volgende bewoners op zult leveren. Je bespaart jezelf een heleboel tijd en moeite door via internet op zoek te gaan naar een ontruimingsbedrijf bij jou in de buurt.

Maak foto’s

Je kent het wel: je bent druk met de verhuizing en als je halverwege bent bedenk je ineens dat het wel leuk zou zijn om een aantal foto’s te maken van je oude woning. Helaas is nu de helft van je meubels al ingepakt. We zijn altijd geneigd om op vakantie veel foto’s te maken, maar thuis doen we dat toch wat minder. Toch is het later hartstikke leuk om foto’s van je oude huis terug te kunnen kijken. Ook tijdens de verhuizing is het leuk om een paar foto’s te maken.

Over te nemen spullen

Willen de volgende bewoners van de woning graag een aantal spullen van je overnemen? Vergeet dan niet om dit duidelijk te communiceren naar je ontruimingsbedrijf. Zo voorkom je dat er per ongeluk spullen worden afgevoerd die hadden moeten blijven staan. Het is natuurlijk wel zo netjes om je spullen netjes achter te laten voor de volgende bewoners, haal er daarom vlak voor vertrek nog even een poetsdoekje overheen.

Vergeet de meterstanden niet op

Laat op tijd aan de leveranciers van het gas, water en licht weten dat je gaat verhuizen. Op de dag dat je de woning verlaat is het belangrijk om even een foto te maken van de meterstanden. Zo voorkomen je rekeningen in de toekomst.

Extra sleutels

Heb jij een extra sleutel van je woning afgegeven bij een vriend, familielid of bij de buren? Haal deze dan op zodat je alle sleutels weer kunt inleveren bij de makelaar, de woningcorporatie of de nieuwe bewoners. Het ophalen van de sleutels is ook een uitgelezen moment om aan de buren te laten weten dat je gaat verhuizen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *