Ga naar hoofdinhoud

Je smarthome verhuizen: zo doe je dat

Verhuizen is niet wat het geweest is

Vroeger gebeurde een verhuizing in een weekend. Je pakt wat spullen in, haalt je meubels uit elkaar en laadt ze in de verhuiswagen. Op de volgende bestemming laad je alles uit en monteer je het weer aan elkaar. Dat was het! Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een slimme woning. Een huis met talloze elektronische elementen, zonnepanelen en laadpalen die samenwerken. Wat als je al maanden bezig bent geweest om al deze elementen aan je behoeften aan te passen? In deze blog vertellen we hoe je deze elementen kunt verhuizen, zodat zelfs je laadpaal mee kan!

Dit doe je tijdens het verhuizen

Afhankelijk van het type systeem dat je hebt geïnstalleerd in je woning, kunnen bepaalde aspecten onlosmakelijk met het huis verbonden zijn. In deze gevallen moet je afscheid nemen van een deel van je technologie, zodat je dit weer kan steken in je nieuwe woning. Om misverstanden en verwarring te voorkomen, moet je tijdens de verhuizing zorgen voor:

  • Een lijst van alle apparaten die je gebruikt
  • Schakel de beheerderstoegang van je apparaten uit
  • Als je apparaten achterlaat, zet ze dan terug naar de fabrieksinstellingen
  • Schakel experts in om grotere apparaten te verhuizen, zoals een laadpaal

Opnieuw installeren

Verhuizen heeft ook positieve kanten. Wat is een beter moment om je slimme huis te configureren dan wanneer je voor het eerst naar een nieuwe plek verhuist? Als je klaar bent om verder te gaan waar je was gebleven, of als je opnieuw begint, controleer dan eerst de compatibiliteit van je apparaten met die in je nieuwe huis. Zorg er ook voor dat de toegangsrechten van alle vorige eigenaren zijn uitgeschakeld. Maak van tevoren een plan hoe je de apparaten wilt plaatsen en waar de bedrading komt. Zo bespaar je veel tijd en ziet je huis er in één klap super goed uit.

Alles in één

Als je jezelf hoofdpijn wilt besparen, ga dan voor een slimme hub om al je apparaten te beheren. Zo zijn er meerdere plug-and-play installaties beschikbaar waarmee je binnen no-time aan de slag kunt.

Heb jij nog tips over het verhuizen van een smarthome? Laat het ons weten via het contactformulier!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *