Ga naar hoofdinhoud
Spoedverhuizing: Waar Moet U Op Letten?

Spoedverhuizing: waar moet u op letten?

Spoedverhuizing? Schakel een erkend verhuisbedrijf in

U staat er waarschijnlijk normaal gesproken niet bij stil; maar het kan zomaar gebeuren dat u ineens met spoed moet verhuizen uit uw woning of uw bedrijf. Er is bijvoorbeeld sprake van storm- of brandschade. Of er is een overstroming geweest, waardoor u uw pand halsoverkop moet verlaten. Of de huur is plotseling opgezegd… Kortom: er zijn legio onvoorziene oorzaken te bedenken die ervoor zorgen dat u zomaar ineens moet verhuizen naar een andere locatie. In zo’n geval is haastige spoed alleen goed als u hiervoor een NIWO-gecertificeerd verhuisbedrijf inschakelt. Dat is in zo’n stressvolle periode in ieder geval een zorg minder.

Voor- en nadelen van met spoed verhuizen

Een snelle verhuizing kent zowel voor- als nadelen. Helaas zijn de voordelen schaars. Een van de voordelen van een spoedverhuizing is vooral dat uw inboedel al binnen enkele dagen in uw andere pand staat en daarmee is veiliggesteld. U kunt dan ook snel uw spullen rangschikken en uw woning of bedrijfspand inrichten. Helaas hebben de nadelen van verhuizen met spoed de overhand. Door de snelle verhuizing, is er weinig tijd voor nauwkeurigheid. U heeft namelijk ineens erg veel zorgen aan uw hoofd, waardoor u dingen over het hoofd kunt zien. Houd er ook rekening mee dat een spoedverhuizing vaak duurder is dan een gewone verhuizing. Een verhuisbedrijf moet dan met spoed extra verhuizers en materieel inschakelen. En in het het weekend is het vaak nog iets duurder. Ga daarom eens in gesprek met uw verhuisbedrijf om een scherp verhuistarief af te spreken.

Tips en trucs bij een spoedverhuizing

Waar moet u beslist op letten als u onverhoopt voor een spoedverhuizing komt te staan? Ten eerste: raak niet in paniek! Uw verhuisbedrijf zorgt er altijd voor dat uw verhuizing tot een goed einde wordt gebracht. Daar kunt u op vertrouwen. Dat is in ieder geval een zorg minder. En dat geeft u ook de ruimte om uw hoofd koel te houden en u te richten op de hoofdzaken. Door een gespecialiseerd verhuisbedrijf in te schakelen, weet u zeker dat uw spullen in goede handen zijn. Zorg er in elk geval voor dat u voor uzelf een checklist maakt. Door te noteren wat u straks snel weer nodig heeft, heeft u na de verhuizing uw huishouden of bedrijf weer snel op orde.

Verhuizen naar uw nieuwe pand

Als u een erkend verhuisbedrijf heeft ingeschakeld, kunt u ervan op aan dat u spullen veilig en snel bij uw nieuwe pand arriveren. Eenmaal in uw nieuwe pand is het raadzaam om de verhuizers op weg te helpen door hen te vertellen waar u uw spullen wilt hebben staan. Dat scheelt achteraf een hoop gedoe. Controleer vooral ook of er in de haast eventueel spullen zijn beschadigd tijdens het vervoer. Het enige dat u daarna nog hoeft toe doen, is het uitpakken van de verhuisdozen en het langzaamaan inrichten van uw nieuwe woning of bedrijfspand. Kortom: u heeft eigenlijk geen tijd om tegen een spoedverhuizing op te zien. Voordat u het weet, zit het erop en bent u weer helemaal ‘back in business’.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *